Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Γιάννης ο Τζούμας είχε την καλοσύνη να αναφερθεί στο ταπεινό ιστολόγιο μας στην στήλη αληθινά, δημοσιεύοντας το προηγούμενο post της 22/02/08.


Επί πλέον έγραψε:


"Και άντε να βρεις τώρα το... Δημογέροντα να του ρίξεις αγωγή. Αν το φιλοσοφήσετε πρόκειται για την εκδίκηση της γυφτιάς. Να προσπαθούν να μας σπάσουν τις πένες και να τους ξεπερνά η τεχνολογία ρίχνοντας ένα υπέροχο κλωτσίδι στον κόσμο της μούχλας".


Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.


Κάποιοι όμως προσπαθούν να σπάσουν και τις πένες των bloggers όπως φαίνεται στην ανακοίνωση, εδώ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπάρχει ένας στίχος του Διονύση Σαββόπουλου στο "Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο" που δεν ακούγεται γιατί έχει λογοκριθεί;
Συγκεκριμένα:

Καθώς διηγόταν την ζωή του [σε κουφούς], θαρρούσα δεν θ' αντέξω.
[Το δικαστήριο λειτουργούσε μέσα εκεί, μα η δικαιοσύνη ήταν απ' έξω.]

Αυτά που γράφονται μέσα στις αγκύλες ακουγόταν μόνο σαν μουσική.

Οι συγκεκριμένοι στίχοι ήλθαν στο μυαλό μου διαβάζοντας αυτό:

Εξοντωτική ποινή 50.000 ευρώ στον δημοσιογράφο Κ. Μαρδά, γιατί σύμφωνα με το δικαστήριο έθιξε την τιμή και την υπόληψη του γιατρού Γ. Καρπουζλή. Άρθρο του Γ. Τζούμα στην «ΑΛΗΘΕΙΑ»


Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει αν έχει καταδικαστεί έστω και ένας γιατρός στην Χίο για ιατρικό λάθος, που οδήγησε μάλιστα και στον θάνατο.

Στην ίδια ζυγαριά η τιμή και η υπόληψη με την ζωή.


Πόσοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας χωρίς τιμή και υπόληψη.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΤΣΙΠΡΑΣ

Να το θυμάστε, όλοι τώρα με αφορμή την εκλογή του Τσίπρα.

Θα ανακαλύψουν τους μετανάστες.

Θα ανακαλύψουν την οικολογία.

Θα ανακαλύψουν τα νέα κινήματα.

Τελικά όλοι θέλουν τον Τσίπρα τους.








Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

<< Οταν η ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας είναι ιστορία παρασυναλλαγών, απορούμε γιατί έχουμε δομές Μαφίας; Αυτή η πορεία εδώ θα μας έφερνε. Και είμαστε όλοι συνένοχοι>>
Τάδε έφη Πέτρος Μάρκαρης (από το ΒΗMagazino της 17/02/2008)

Διαφωνεί κανείς;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τε 13/2/2008 (Από το chiosnews)
Μέρα απεργίας η Τετάρτη για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με επίκεντρο το ασφαλιστικό. Στις 10.00 το πρωί συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Χίου όπου θα καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική και η επιχειρούμενη ανατροπή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Συγκέντρωση πραγματοποιεί την ίδια ώρα εξάλλου στην αρχή της Απλωταριάς το ΠΑΜΕ.

ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΩΤΕΣ ΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Μετά όμως διάβασα και αυτό:

(από το http://www.in.gr/)

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.

ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΩΤΕΣ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΡΑΨΑΝ

Τελικά οι εφημερίδες έγραψαν σχετικά με την υπεξαίρεση στην ΕΤΒΑ FINANCE.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=84551016

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ ?

Ένα μεγάλο σκάνδαλο θεωρείται η υπόθεση που αφορά στην υπεξαίρεση από την ΕΤΒΑ Finance ποσού που υπερβαίνει τα 10 δισ. δραχμές.Η απόφαση του δικαστηρίου πρωτοδίκως έστειλε ισόβια τους 3 και έναν κατηγορούμενο με καταδίκη 12 χρόνια με αναστολή. Τα αδικήματα που περιλήφθηκαν στην δικογραφία αφορούσαν απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράβαση καθήκοντος κ.α. και πρόκειται για κακουργήματα τα οποία τιμωρούνται σε συνδυασμό με το ν. 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Κατηγορούμενοι ήταν τρία από τα πέντε στελέχη της ETBA Finance τα οποία αντί να τοποθετούν τα ποσά σε ρέπος ή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, όπως προβλεπέται από την νομοθεσία, τα επένδυαν στο χρηματιστήριο.(Από το http://www.troktiko.blogspot.com/)



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΤΒΑ ΤΡΑΠΕΖΑ?

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ?

Νεκρη βρεθηκε η 38ρονη Αννα Πετριδη τα ξημερωματα του σαββατου 5.15
αφου ηταν ηδη 4 μερες στην απομωνωση.Η πετριδη ειχε συλληφθει πριν μια εβδομαδα για χρηση τοξικων ουσιων και οδηγηθηκε στις Γυναικειες Φυλακες Κορυδαλλου.Την εριξαν στην παγωμενη απομωνωση τις φυλακης με ενα στρωμα στο τσιμεντο.Ουτε καν κρεβατι.Ειχε δυο παιδια και ο αντρας της ειναι και αυτος κρατουμενος στις φυλακες κορυδαλλου,και αυτος για ναρκωτικα.Ο Ιατροδικαστης διεγνωσε αναροφηση ενω φωτογραφιες παρθηκαν απο το αψυχο σωμα της κοπελας ενω βρισκοταν νεκρη μεσα στην απομωνωση,να τονισουμε οτι για αρκετες ωρες το πτωμα παρεμενε πεσμενο μεσα στο κελι,ενω και που τη βρηκαν νεκρη,παλι το σωμα της κοπελας παρεμενε στην απομωνωση χωρις να ερθει καποιος να το εξετασει........
(Από Athens Indymedia)





Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Το βαπόρι απ' την Περσία

Το βαπόρι απ' την Περσία
πιάστηκε στην Κορινθία

Τόννοι έντεκα γεμάτο

με χασίσι μυρωδάτο
Τώρα κλαίνε όλα τ' αλάνια

που θα μείνουνε χαρμάνια



Του Θ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (Απο την Ελευθεροτυπία της 09/02/2008)
Κρυμμένα μέσα στο σιδερένιο κοντέινερ που μετέφερε για την Ευρώπη το ελληνόκτητο φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Τζούνιορ» ήταν τα 107 ξύλινα κιβώτια με τα σακουλάκια των 30 κιλών της «κόκας», τα οποία όμως δεν έφτασαν ποτέ στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού στη ρότα του στα ανοιχτά της Γουινέας βρέθηκαν ειδοποιημένες από δορυφόρο και από πληροφορίες οι γαλλικές διωκτικές αρχές.
Το με σημαία Παναμά μικρό φορτηγό πλοίο που ανήκει στον Ελληνα Νίκο Κορνηλάκη από το Ρέθυμνο και το οποίο πρόσφατα είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα, όπου είχε υποστεί «περίεργες» και εκτεταμένες μετασκευές, βρέθηκε στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών όταν η κοινή δράση των Λιμενικού, ΕΛ.ΑΣ. και Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση ότι ομάδα 4 Ελλήνων ναυτικών θα μετέβαινε στην Αφρική για να μπαρκάρει ως πλήρωμα στο «Τζούνιορ».Ανάμεσά τους όμως ήταν και ο γνωστός στις υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών 63χρονος Α' μηχανικός Δ. Μπαρδούλης και ο καπετάνιος Σωκράτης Βάσης, ο οποίος μάλιστα στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι και τελικά δεν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, δεν απασχολούσαν τις ελληνικές αρχές.




Ηθικόν δίδαγμα: Αν δεν δουλέψεις σκληρά δεν βγάζεις λεφτά.


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ





Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε την Χίο και μίλησε στους οπαδούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όσοι τον είδαν από κοντά διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος ή κουρασμένος.

Μήπως τα σενάρια στα διάφορα Blogs που μιλούν για συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σουφλιά δεν είναι αποκυήματα φαντασίας.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΚΟΡΥΦΑΙΟ

...Εσύ που έκανες τη δουλίτσα σου και ο άλλος που σπούδασε για να μεταχειριστεί εσένα να κάνει το εξοχικό του, να αποκτήσει πράγματα που δεν του χρειάζονται για να τα επιδείξει σε ανθρώπους που αντιπαθεί ..

Σπουδαίο κείμενο στην αλήθεια στις 31/01/08 από τον Νίκο Κιουράνη http://www.alithia.gr/newspaper/2008/31012008/31012008,24381.html