Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Που 'σαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόσουν άλλος



«Είναι η κρίσιμη ώρα όπου οι δυνάμεις της Αριστεράς με αίσθημα ευθύνης, χωρίς αμφισημίες και ταλαντεύσεις πρέπει να απομονώσουν κάθε πρακτική βίας που αντιστρατεύεται τις αξίες, τους αγώνες και τις επιτυχίες του περσινού μαζικού κινήματος για το άρθρο 16» αναφέρουν σε δήλωσή τους πέντε μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ (Σπ. Λυκούδης, Θ. Μαργαρίτης, Στεφ. Μπαγιώργος, Γ. Μπαλάφας, Μιχ. Σαμπατακάκης).(Από την Ελευθεροτυπία)
ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ;

Ένα ενδιαφέρον κείμενο ΕΔΩ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ?

Κακώς διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες στη Φάρκαινα τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, το πάρκιγκ δεν έγινε για να εξυπηρετήσει την εμπορική κίνηση. (Από την "Αλήθεια")

Νομίζω ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, θα πρέπει να μετονομασθεί σε Εμπορικό Σύλλογο Απλωταριάς.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας περνάει κρίση αξιών. Κατ επέκταση και οι θεσμοί περνούν την κρίση τους.
Το Κοινοβούλιο ένας από τους βασικούς θεσμούς δεν μπορεί παρά να αντανακλά την κρίση της κοινωνίας.
Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται αυτόκλητοι σωτήρες τύπου Βγενόπουλου οι οποίοι υποστηριζόμενοι και από τα παπαγαλάκια τους ( το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αυτά) αμφισβητούν εμμέσως πλην σαφώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα, προετοιμαζόμενοι να καταλάβουν τα "χειμερινά ανάκτορα" εν είδη Μπερλουσκόνι.
Όσο πιο γρήγορα τα πολιτικά κόμματα και οι Δημοκράτες αυτής της χώρας, καταλάβουν ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει από τους "επιτυχημένους επιχειρηματίες" που προβάλουν σαν πολιτικό πρότυπο την δραστηριότητά τους σε αντιπαράθεση με τις ανεπάρκειες του συστήματος , τόσο το καλλίτερο.
Αν δεν το καταλάβουμε έγκαιρα και δεν κάνουμε κάτι γι αυτό, ζήτω που καήκαμε.

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ


Θα έχετε διαβάσει τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες διαφόρων προϊόντων. Πολλές φορές νομίζει κανείς ότι απευθύνονται σε καθυστερημένους.
Σήμερα στην "Ελευθεροτυπία" διάβασα ένα σπαρταριστό κείμενο γύρω από το θέμα αυτό.
Το κείμενο εδώ

ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ

Θριαμβολογούν Γερμανοί και Αλογοσκούφης.
Πρωτοποριακή συμφωνία για Ελλάδα και Ευρώπη. Η κυβέρνηση παραδίδει αντί πινακίου φακής τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom και δηλώνει ευτυχής, χαρακτηρίζει δε τη συμφωνία υπόδειγμα, ενώ η αντιπολίτευση και οι εργαζόμενοι εξαπολύουν μύδρους. Θετικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας ημέρα βλέπει ο γερμανικός κολοσσός, που θεωρεί τον ΟΤΕ το νέο πετράδι στο στέμμα του.
(Από την Ελευθεροτυπία)

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Λέγεται ότι είναι προσκεκλημένη από Αιγνουσιώτη εφοπλιστή.
Στο τέλος θα ξαναγίνουν μόδα οι βασιλικοί.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Εμπλουτισμός ή πλουτισμός

Διαβάζω στη σημερινή "Ελευθεροτυπία".
Συγκριτικός πίνακας τιμών σε Βερολίνο και Ελλάδα.

Γάλα φρέσκ. 1,5% λιπ. 0,66 στο Βερολίνο, 0,94 στην Ελλάδα διαφορά 42,42 %
Φέτα Ελληνική 200 γρ. 1,39 στο Βερολίνο, 1,88 στην Ελλάδα διαφορά 35,25 %
Βούτυρο φρέσκ250 γρ. 0,89 στο Βερολίνο, 1,29 στην Ελλάδα διαφορά 44,94 %
Ηλιέλαιο 1 lt πλ. φιάλη 1,09 στο Βερολίνο, 1,79 στην Ελλάδα διαφορά 64,22 %

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελληνική φέτα πωλείται φθηνότερα στην Γερμανία από ότι στην πατρίδα μας, ενώ αντιθέτως θεωρώ πολύ λογικό το ηλιέλαιο να πωλείται πολύ πιο ακριβά , λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι όποιο κι όποιο ηλιέλαιο , αλλά εμπλουτισμένο και με ορυκτέλαιο.
Σωστά λοιπόν έγραψαν και στο διαδίκτυο ότι σε λίγο θα περνάμε και από ΚΤΕΟ.

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Μας έγραψαν....

Στο τηλέφωνο 22710 44000 τις Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου , μπορεί ο πολίτης να πληροφορηθεί πιο φαρμακείο ή βενζινάδικο διημερεύει και διανυκτερεύει.
Είναι προφανές πόσο σημαντική είναι η πληροφορία αυτή και αξίζει τον έπαινο η Ν.Α. για την λειτουργία αυτής της υπηρεσίας. Ο υπεύθυνος υπάλληλος όμως, αξιοποιώντας ως φαίνεται την αργία της πρωτομαγιάς πήρε άδεια και την Παρασκευή, αντί λοιπόν να εγγράψει το σχετικό μήνυμα για τα βενζινάδικα και φαρμακεία της Παρασκευής του Σαββάτου και της Κυριακής , μας έγραψε κανονικά.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Πρωτομαγιά

Όταν είδα τους συγκεντρωμένους σήμερα στην πλατεία της Χίου, σκέφθηκα αυτό που διάβασα τελευταία σε ένα βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη.
"Η θεολογία αναιρεί την φιλοσοφία. Η πρώτη απαντά σε όλα, ενώ η δεύτερη ξέρει κυρίως να ρωτά".