Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Λ. Κύρκος: 'Επίκαιροι οι στόχοι του έθνους'

Στην προηγούμενη ανάρτηση μου κάποιος "ανώνυμος" σχολιαστής υπαινίχθηκε ότι δρω προβοκατόρικα.
Αντιγράφω λοιπόν από την χθεσινή "Αυγή"

Παρουσία του πρωθυπουργού, του μισού υπουργικού συμβουλίου και του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, ο Λ. Κύρκος μίλησε για την ανάγκη συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Φ. Κουβέλης, δεν είχε προσκληθεί η ηγεσία του ΣΥΝ.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΔΩ

6 σχόλια:

STELIOS είπε...

Αποφαση γραμματειας ΣΥΡΙΖΑ 11/01/2010
Τέλος αποφασίστηκε κάθε συνιστώσα να επιλέξει τον τρόπο εγγραφής των μελών της στο ενιαίο μητρώο μελών

Andriou είπε...

@Δημογέροντα

Είναι γνωστό οτι είσαι προβοκάτορας! Αφού και πάλι απέφυγες να τονίσεις ότι το σημαντικότερο ατόπημα του Λεωνίδα ηταν η ...μη πρόσκληση Τσίπρα!
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!!!

@STELIO
Βλέπω που έχεις πάρει βόλτα τα μπλόγκ και βάζεις σε όλα αυτή τη φράση απο την απόφαση.
Τόσο πολύ σε εντυπωσίασε; Φυσικά και η κάθε συνιστώσα θα αποφασίσει τον τρόπο που θα εγγράψει τα μέλη της!
Αρκεί αυτός ο τρόπος να είναι σύννομος και συνταγματικός (αυτό δεν χρειάζεται να προστεθεί στην απόφαση είναι αυτονόητο).
Και ο μόνος σύννομος και συνταγματικός τρόπος εγγραφής μελών σε μαζικό φορέα (απο τον συλλογο φίλων Στ. Καζαντζίδη και τούς προσκόπους μέχρι τη βουλή των Ελλήνων) είναι με φυσική παρουσία ή μέσω νόμιμου πληρεξούσιου. Αν γίνει αλλιώς, οποιοσδήποτε αμφισβητήσει (και έχουμε πολλούς) τη νομιμότητα, μπορεί να κηρύξει τον φορέα παράνομο!
Θα μου πείς, τότε τι νόημα έχει η διευκρίνηση;
Βεβαίως και έχει. Μία συνιστώσα για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσει να φέρει όλα μαζί τα μέλη της σε μία συνέλευση και να τα εγγράψει.
Μία άλλη να τούς ζητήσει να πηγαίνουν όποτε θέλουν και να εγγράφονται στο συντονιστικό όργανο. Και πάει λέγοντας...

ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ είπε...

Ξέχασες το πιό σημαντικό να υπάρχει συνιστώσα που να προτρέπει τους "φίλους" της να μήν εγγραφούν

stelios είπε...

Παντελή και Γιώργο, συγνώμη Δημογέρων ήθελα να πω. Για να είναι κάποιος σύννομος και συνταγματικός απέναντι σε κάποιο σωματείο πρέπει πρώτα διαβάσει το καταστατικό και αν συμφωνεί τότε γράφετε και δουλεύει για αυτό.
Το σχήμα που φτιάξατε εσείς δεν έχει καταστατικό, δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα. (ελευθεριακά σχήματα μέχρι αριστερή σοσιαλδημοκρατία). Συγνώμη σύντροφοι ένα τέτοιο πάντρεμα δεν το κάνει ούτε ο σύλλογος «φίλοι του Αλαβάνου». Πως θα γραφτεί κάποιος; και σε ποιούς; Όποιος προλάβει να φτιάξει μητρώο;
Τα μέλη του ΣΥΝ βρίσκονται και λειτουργούν σε ένα συμμαχικό σχήμα μαζί με άλλες δέκα συνιστώσες και κάποιους ανένταχτους, που λέγετε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκπροσωπείται από το Τσίπρα απέναντι στο νόμο, και το Κουβέλη στη βουλή. Εγώ άλλο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω. Το σχήμα που φτιάξατε μπορείτε να το ονομάσετε ότι θέλετε πχ “φίλοι του συριζα” ή “ένωση οπαδών του συριζα”, είναι ποιο γνωστό, αλλά όχι ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι «παράνομο και καταχρηστικό» (γίναμε και δικηγόροι τώρα).
Εκτός αν γίνει συριζα εξ. και συριζα ες. αλλά και πάλι αυτός που έχει την εκπροσώπηση του σχήματος στους “θεσμούς” είνα «νόμιμος και συνταγματικός». Πλάκα κάνω
Φιλικά Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Τέλος αποφασίστηκε κάθε συνιστώσα να επιλέξει τον τρόπο εγγραφής των μελών της στο ενιαίο μητρώο μελών....
Η παραπάνω φράση είναι μια ευθαίρετη ερμηνεία της αυγής, που από την ενημέρωση που είχα από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάποιοι στο ΣΥΝ να το θέλουν αλλά δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις της Γ πανελλαδικής.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσοι συμπληρώσουν αίτηση ΑΥΤΟΠΡΟΣΏΠΟΣ κ μπούνε στο κοινό μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ κ παραλαβουνέ τη καρτά μέλους .Οποιαδήποτε προσπάθεια να έρθουν εκπρόσωποι με λίστες από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα πολιτών,που κατά πάσα πιθανότητα θα αμφισβητηθεί.

THEODOROUSOT είπε...

Σωτήρης Θεοδώρου συγνώμη που δεν έβαλα όνομα